środa, 10 listopada 2021

Smak i zapach "Bukiet warzyw"- podsumowanie konkursu.


 W środę 20 października 2021 b.r. w sali widowiskowej Gminnego Ośrodka Kultury we Frysztaku odbyło się spotkanie Smak i Zapach "Bukiet warzyw". Spotkanie miało charakter konkursu, a dedykowane było dla Kół Gospodyń Wiejskich z terenu Gminy Frysztak. Spośród dziesięciu kół, które zgłosiły się do konkursu jury w składzie: Agata Skiba – p.o. Dyrektora GOK Frysztak, Mateusz Płodzień – szef kuchni restauracji "Pod Herbami", Andrzej Borkowski -  instruktor GOK Frysztak przyznało nagrody za poszczególne dania warzywne: "Zielone placki"- nagroda dla Koła Gospodyń z Glinika Dolnego,  sałatki – nagroda dla Koła Gospodyń z Glinika Średniego, zupa dyniowa – nagroda dla  Koła Gospodyń z Gogołowa,  pasztet wegetariański – nagroda dla Koła Gospodyń z Twierdzy, za wykorzystanie eko produktów -  nagroda dla Koła Gospodyń z Lubli. Nagroda główna  powędrowała do pań z Koła Gospodyń ze Stępiny – za kiszonki z warzyw. Przewodniczący jury pan Mateusz Płodzień dodał, że nagrodzone kiszonki zostaną sezonowo wprowadzone w kartę restauracji "Pod Herbami". Serdecznie dziękujemy wszystkim Kołom za przygotowanie wyjątkowych dań z warzyw, a nagrodzonym gratulujemy pomysłu!

Zapraszamy do galerii zdjęć!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Najnowsze

Kontakt